Onze missie is om te helpen met introduceren van nieuwe creatieve bieren.

Op 1 juni 2020 gingen de terrassen voor het eerst weer open nadat we de eerste corona golf hadden gehad. De zon scheen en het bier kon weer eens rijkelijk vloeien. Na een aantal rondjes hoorden we de ober aan een andere tafel zeggen dat een aantal bieren op de kaart niet op voorraad waren. Op dat moment nam ik aan dat er waarschijnlijk nog wel veel voorraad was bij de brouwers, maar relatief weinig in de horeca omdat het niet gelukt was om te leveren zo kort dag.

Ik vroeg me daarna af of er een manier was voor brouwers om meer zekerheid te krijgen in verkopen en zo ook hun voorraden te verminderen. Tijdens mijn studie Supply Chain Management is mij geleerd dat: “Inventory is the root of all evil“, een  welbekende uitspraak van Toyota die de Lean Management methode heeft ontwikkeld. Om de voorraad te verminderen had ik bedacht dat het bier verkocht moest worden voordat het gebrouwen was. Hier zijn verschillende manieren voor en bier brouwen op bestelling leek mij het makkelijkste, dit wordt ook wel make-to-order of een pull systeem genoemd. Dit werkt vooral goed voor producten die op respectievelijke kleine schaal worden geproduceerd. 

Laat het nou zo zijn dat de markt van “speciaal” bier elk jaar groeit en er juist steeds meer vraag is naar nieuwere en specialere bieren. TheNewBrew wil door middel van Pre-sale campagnes brouwers de mogelijkheid geven nieuwe bieren eerst te verkopen voordat hij of zij gaat brouwen. Naast het feit dat jij meer liquide middelen hebt om alvast te investeren in jouw volgend bier geeft TheNewBrew ook de mogelijkheid om feedback te verzamelen tijdens de introductiefase van jouw nieuwe bier. 

Tijdens het aanmaken van een campagne geeft de brouwer een smaakprofiel door aan de klant dit smaakprofiel wordt daarna geëvalueerd door de bierliefhebber. Door een QR-code op het etiket van het bier te plaatsen komt de klant direct op het proefformulier terecht. Deze data wordt dan weer terug gekoppeld aan alleen de brouwer hierdoor kan jij jouw nieuwe recepten makkelijk blijven door ontwikkelen!


Wie zijn de mensen achter TheNewBrew?